Zhouhui Lu

LINK AREA – Flowing Connection After The Pandemic

The entire area is lack of green space, which after the pandemic, people would be having an increasing desire for outdoor. Since the beginning of the Covid-19 pandemic and more strict regulations during the lockdown period, it was extremely difficult for social activities. I chose an abandoned space in the centre of this area in my hometown. I designed it into an open urban green space that could gradually transition from artificially to a natural environment. This area not only could provide better activities and workplaces for surrounding residents, but also has essential habitats for local animals.

Entrant Name

Zhouhui Lu

Credits

Zhouhui Lu, a Ph.D. student at the University of Sheffield.
As a landscape architect, I believe that the individual exists in space and space flows over time. These ideas throughout my learning and working of landscape architecture design come from strong respect and love for the land. I cannot remember a time when I was not concerned with environmental issues or when I did not feel humbled by the beauty of the natural world. I hope to make more useful designs.

Share this entry

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin